Het land van Onverwagt

Na het overlijden van zijn moeder onderzoekt Sergio Vyent (1970) zijn band met zijn familie, zijn voorouders en met Suriname. Sergio heeft een zware jeugd gehad. De bekende koppelaar van tv groeit op in een kindertehuis. Bij zijn pleegmoeder in Brabant vindt hij alsnog een liefdevolle omgeving, maar toch komt hij al op jonge leeftijd tot de slotsom: ik sta er alleen voor. 
Na het overlijden van zijn biologische moeder in 2021 reist Sergio naar Suriname om de uitvaart te regelen. Hij maakt er kennis met familieleden die hem meer vertellen over zijn ouders en voorouders. Zijn stamboom blijkt diepgeworteld in het koloniale verleden van Suriname en Sergio gaat op onderzoek uit.
Uiteindelijk komen op de plantage Onverwagt een grote en kleine geschiedenis op een onvergetelijke manier bij elkaar. 

  bestellen   
LA streetfood
26 okt 2022 

Best Burger Benelux 2022

De strijd om de beste burger van 2022

Presentator en jurylid Sergio Vyent (BNN/VARA) kwam na afloop superlatieven tekort. ‘Het was een dag vol creativiteit, presentatie en innovatie. We hebben ongekend goede burgers geproefd:’

Video Link >
MsBronwater
8 apr 2022 

boekenbal 2022

Sergio Vyent, Pieter omtzigt & Sigrid Kaag bij het boekenbal 

Het Boekenbal, de traditionele opening van de Boekenweek, keert na een jaar van afwezigheid terug. Het feest op 8 april wijkt dit keer uit naar nachtclub Escape op het Amsterdamse Rembrandtplein.

Video Link >
Radio 538
14 feb 2022 

Radio Interview Valentijnsdag

Je bent mijn grote liefde, maar ruim aub je troep op

Sergio Vyent, beter bekend als de gastheer van het First Date Café, was te gast bij Wietze en Klaas. Daar las hij hilarische Valentijnsberichten van de 538-luisteraars voor.

Video Link >
avrotros
26 dec 2021 

draadstaal

Draadstaal Jerstspecial

Kersttrui aan, ballen in de boom. het is tijd voor de Draadstaal Kertspecial met daarin tal van bekende en minder bekende Draadstalers en zelfs Sergio Vyent doet zijn intrede. Het wordt onvergetelijk, maar ook verre van vlekkeloos 

Video Link >
ad.nl
12 sept 2021 

interview

‘Ik vroeg aan vrienden hoe dat moest, vader zijn’

Zijn vader liet zich nooit zien, zijn moeder vertrok zonder afscheid naar Amerika. Op zijn beurt maakte Sergio Vyent ook stomme fouten met zijn kinderen, schrijft hij in zijn boek De liefde volgens Sergio.

Article Link >
libelle.nl
5 sept 2021 

Wanneer heb je voor het laatst...

Flirten? Dat doe ik dagelijks

Libelle vroeg Sergio Vyent naar zijn romantische kant. Of hij onlangs nog geflirt heeft en waarop hij echt trots is.

Video Link >
detelegraaf.nl
4 jun 2021 

Sinatra under his skin

Jim Bakkum en Sergio Vyent op pad met Sinatra

Jim Bakkum en Sergio Vyent gaan komend najaar het theater in met muziek van Frank Sinatra.

Article Link >
bnnvara.nl
14 feb 2021 

First Dates

Hoe was het leven van Sergio Vyent vóór First Dates?

We kennen hem als onberispelijke gastheer in First dates. Maar zijn leven vóór zijn tv-debuut was allesbehalve onberispelijk.

Article Link >
gelderlander.nl
14 feb 2021

First Dates

Maître Sergio ontmoette zijn valentijn 1,5 jaar geleden op de set van First Dates

Samen met barman Victor Abeln is Sergio Vyent het gezicht van First Dates. Aan de vooravond van de valentijnseditie vertelt de maître over de magie van het programma, de invloed van corona en zijn eigen liefde.

Article Link >
rtlboulevard.nl
11 feb 2021

First Dates

First Dates-icoon Sergio krijgt zijn fameuze oneliners ingefluisterd

Schokkend nieuws vanuit de wereld van 'First Dates'. Vooral voor wie denkt dat de onberispelijke gastheer Sergio Vyent (48) zijn liefdes-oneliners zelf bedenkt. Helaas: die krijgt hij namelijk ingefluisterd door de redactie van het programma.

Article Link >
Op1
27 aug 2020

First Dates

Sergio Vyent en Victor Abeln over het nieuwe seizoen van First Dates en coronaproof daten

Het First Dates-restaurant van gastheer Sergio en barman Victor opent 31 augustus de deuren, met de nodige aanpassingen om coronaproof te kunnen daten.

Video Link >
DenD
23 jan 2020

First Dates

Het liefdesleven van ‘First Dates man’ Sergio

Sergio Vyent, het bekende figuur uit het First Dates restaurant, doet een boekje open over zijn liefdesleven. Sergio ziet misschien bij veel mensen in het restaurant iets opbloeien. Echter, heeft hij zelf moeilijke tijden gekend.

Article Link >
AT5
31 juli 2019

De Zwoele Stad

Datingadvies van First Dates-gastheer Sergio Vyent

In het AT5-programma de Zwoele Stad zijn zanger Jeangu Macrooy en First Dates-gastheer Sergio Vyent te gast. Vanuit Pllek in Noord heeft presentator Waldy van Geenen het met hen over de liefde, daten en muziek.

Article & Video Link >
NS favourites
Cityguides 2019

De favourites van Sergio Vyent 

Waar komt Nederlands bekenste matchmaker zelf het liefst?

Sergio Vyent is bekend geworden als gastheer van First Dates (en nu van First Dates Hotel), maar wist je dat hij ook teamleider is bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam? Deze bibliotheek viert dit jaar trouwens zijn 100-jarig bestaan. Sergio neemt ons mee naar zijn favoriete plekjes in zijn thuisbasis Amsterdam-West.

Article Link >
Viva online
14 mei 2019

Tatum in bed met Sergio Vyent

Met zijn diepe stemgeluid en sympathieke voorkomen stelt hij zenuwachtige kandidaten van First dates op hun gemak, maar hoe brengt Sergio het er zelf vanaf tijdens een eerste date?
Voor VIVA duikt Tatum Dagelet maandelijks tussen de lakens met leuke mannelijke BN’ers. Deze keer doet zij dat met Sergio Vyent. Check de video!

Video Link >
NOS jeugdjournaal
14 april 2019

Tips voor als je een date hebt

Hoe moet je je gedragen als je iemand voor het eerst ontmoet of als je een date hebt? Er zijn genoeg trucjes om te zorgen dat het niet ongemakkelijk wordt. Iemand die daar alles van weet is Sergio Vyent. Je kent hem misschien wel van het tv-programma First Dates.

Video Link >
Linda.nl
22 maart 2019

Krantentip

Gastheer Sergio Vyent van Firts Dates over zijn liefdesleven: 'Ik worstelde ermee'

Sergio Vyent (48) is ‘wereldberoemd in Nederland’ door zijn gastheerschap in het populaire programma ‘First Dates’. ‘Het Parool’ sprak Sergio over zijn dagelijkse- én zijn liefdesleven.

Article Link >
het parool
22 maart 2019

Sergio Vyent van First Dates:

'Op verzoekjes ga ik niet in'

Als gastheer Sergio Vyent (48) niet rent voor zijn gasten in First Dates, werkt hij als teamleider bij de OBA in Nieuw-West. In joggingbroek naar de supermarkt gaat hij niet meer. 'Ik ben er altijd mee bezig dat ik misschien iemand tegenkom.'

Article Link >